Brandhout kopen

Ecosnoei heeft de laatste jaren een eigen houtproductielijn uitgebouwd waarbij u kwaliteitsvol en duurzaam brandhout kan bestellen.
 
Als erkend bosexploitant staat ECOSNOEI garant voor ecologisch verantwoord brandhout. De stammen die we verwerken hebben we zelf ontgonnen uit duurzaam beheerde Belgische bossen.
 
Verder wordt het hout op natuurlijke wijze in open lucht gedroogd, het brandhout heeft een lang rijpingsproces achter de rug en dat merkt u!


Het volledige jaar door kan je bij Ecosnoei brandhout kopen

Soorten brandhout

Het beste brandhout is afkomstig van de loofbomen. Naaldhout heeft over het algemeen veel hars waardoor er aanslag ontstaat in uw kachel en er veel vonken van het vuur afkomen. Daarnaast brandt naaldhout snel op. 
Het standaard brandhout is bij Ecosnoei zuiver eik/beuk.

Droog en nat brandhout

Indien u het hout onmiddellijk wenst te gebruiken, is belangrijk dat u droog brandhout koopt. Als het hout te nat is zal het hout niet goed branden en ontstaat er aanslag in uw kachelpijp.  

Heeft u het hout niet onmiddellijk nodig?

Dan is het voordeliger om nat hout aan te kopen.
De beste manier om het hout dan te laten drogen, is door het minimaal 1,5 tot 2 jaar buiten te laten liggen. Regen of nattigheid heeft weinig invloed op de vochtigheid van het brandhout,
Het hout droogt namelijk van binnen naar buiten. Wanneer het hout buiten heeft gelegen in natte perioden raden wij wel aan om het eerst 3 a 4 dagen binnen te leggen voordat u het gaat stoken. De bast kan namelijk wel nog wat vocht bevatten.

Verschillende afmetingen zijn mogelijk!

Het brandhout wordt standaard gezaagd op een lengte van 40cm maar zowel kleinere als grotere lengtes zijn te verkrijgen. Deze variëren van 25cm tot 50cm.

Ga je graag zelf aan de slag? Ecosnoei heeft ook steeds brandhout op stam in voorraad (enkel eik of beuk). 

Voor meer informatie of om de huidige prijzen te bekomen: mail of bel ons: info@ecosnoei.be of 0490 118 298


Bestel hier online uw brandhout!