• OPENINGSUREN AFHALINGEN DEPOT
  • ma-don: 8u-12u 13u-16u30
  • vrij: 8u-12u 13u-15u
  • zat: GESLOTEN ( enkel op afspraak) 

Brandhout kopen

Ecosnoei heeft een eigen houtproductielijn uitgebouwd, waarbij u kwaliteitsvol en duurzaam brandhout kan bestellen.  Als erkend bosexploitant staat Ecosnoei garant voor ecologisch verantwoord brandhout. De stammen die we verwerken hebben we zelf ontgonnen uit duurzaam beheerde Belgische bossen. Het hout wordt op natuurlijke wijze in open lucht gedroogd, waardoor het brandhout een lang rijpingsproces achter de rug heeft en dat merkt u aan de kwaliteit! Het volledige jaar door kan je bij Ecosnoei brandhout kopen.

Bestel nu brandhout voordelig via onze webshop

Soorten brandhout

Het beste brandhout is afkomstig van loofbomen. Naaldhout heeft over het algemeen veel hars, waardoor er aanslag ontstaat in uw kachel en er veel vonken uit het vuur springen. Daarnaast brandt naaldhout snel op. Het standaard brandhout is bij Ecosnoei zuiver eikenhout en beukenhout.

Droog en nat brandhout

Indien u het hout onmiddellijk wenst te gebruiken, is het belangrijk dat u droog brandhout koopt. Als het hout te nat is, zal het hout niet goed branden en ontstaat er aanslag in uw kachelpijp. Heeft u het hout niet onmiddellijk nodig? Dan is het voordeliger om nat hout aan te kopen.

De beste manier om het hout te laten drogen, is door het minimaal 1,5 tot 2 jaar buiten te laten liggen. Regen of nattigheid hebben weinig invloed op de vochtigheid van het brandhout. Het hout droogt namelijk van binnen naar buiten. Wanneer het hout buiten heeft gelegen in natte perioden raden wij wel aan om het eerst 3 a 4 dagen binnen te leggen voordat u het gaat stoken. De bast kan namelijk wel nog wat vocht bevatten.

Afmetingen brandhout

Het brandhout wordt standaard gezaagd op een lengte van 40cm, maar zowel kleinere als grotere lengtes zijn te verkrijgen. Deze variëren van 25cm tot 50cm.

Ga je graag zelf aan de slag? Ecosnoei heeft ook steeds brandhout op stam in voorraad (enkel eik of beuk). Voor meer informatie of om de huidige prijzen te bekomen kan u ons contacteren of bellen 0490 11 82 98

Aanvraag info brandhout

Persoonlijke gegevens

Brandhout

Leveringsinformatie

Bomen vellen, snoeien of verwijderen?
Ecosnoei doet dit professioneel en veilig!

Offerte aanvragen